TOTEUTUNEITA IDEOITA

Alla muutama esimerkki toteutuneista nuorten ideoista.

PIUGPUNT Makeover projektiryhmä, Parainen

Aloimme suunnittelemaan kuplafutista lokakuussa. Löysimme firman joka järjestää pelejä, ja lähetin heille tarjouspyynnön. Varasin myös jumppasalin. Tein hienon julisteen Canva-ohjelmassa, ja ripustimme sen eri paikkoihin. Pyysin Emmaa laittamaan tietoa myös Instagramiin, Snapchatiin ja Facebokiin. Teimme yhdessä myös ilmoittautumislomakkeen. Odotimme kunnes kuplafutispäivä tuli. Meitä oli 9 nuorta pelaamassa ja meillä oli hauskaa!
Jim Johansson, Korppoo 

Järjestimme värikuulasotaa, jonne myös kutsuimme Nauvon nuoret. Aloite tuli meiltä nuorilta, ja siitä puhuttiin avoimessa nuorisofoorumissa. Me työryhmäläiset suunnittelimme missä voimme olla, ja kysyimme maanomistajalta lupaa. Mietimme myös mikä olisi sopiva päivämäärä. Kaikilla oli hauskaa, ja halusivat pelata uudestaan.
Nea Lauha, Celina Andersson, Julia Isaksson ja Jim Johansson, Korppoo

Lyanin nuorisotalolla vietettiin valvojaisia 7–9-luokkalaisten kesken.  Järjestimme mm. NHL-turnauksen, pelasimme kuplafutista, saunoimme ja katselimme kauhuleffaa. Suunnittelu vei aikaa ja alkuun homma kulki tosi hitaasti. Kuplafutista varten meidän piti löytää joku, joka roudasi pallot paikalle ja toimi tuomarina, lisäksi selvitimme, saisimmeko käyttää sataman saunaa, järjestimme pikku kilpailuja ja laadimme aikataulun. Opimme tästä sen, että kaikkien on hoidettava tehtävänsä ajoissa, jotta suunnitelmat toteutuvat. Joka tapauksessa valvojaiset onnistuivat hienosti ja meillä oli hauskaa.”
Cindy Henriksson, Nauvo 

”Järjestimme keikan saaristossa asuville nuorille. Tilaisuus oli joulukuussa 2016 Framnäsissä Nauvossa. Keikalla esiintyivät Another Wasted Night Paraisilta ja Skrain Hallux Nauvosta. Ryhdyimme hommaan, koska halusimme esiintyä bändinä ja halusimme myös nähdä, mitä keikan järjestäminen pitää sisällään. Järjestelyissä oli paljon työtä ja aloitteellisuutta vaadittiin. Tämä oli yksi hauskimmista jutuista, joita olen ollut mukana järjestämässä.”
Alfons Leham, Nauvo 

”Lyanin nuorisotalon porukka järjesti retken paintballia pelaamaan. Minusta ja monien muiden mielestä ajatus oli hyvä ja pelaaminen kiinnosti. Meidän piti miettiä ajankohta ja varata taksi. Minusta koko homma oli valtavan hauskaa ja uskon, että moni muu oli samaa mieltä, vaikka monet alkuun vähän epäröivätkin. Tällainen retki on ehdottomasti järjestettävä uudelleen.

En oppinut kovinkaan paljon, mutta sain varata taksin, mikä oli mielestäni vähän hankalaa. Mutta silti oli hauskaa ja toivon, että voimme toteuttaa homman uusiksi.”
Lucas Holmström, Nauvo 

”Järjestimme retken Superpark Turkuun iniöläisten yläkoululaisten kanssa. Suunnittelimme retken yhdessä nuoriso-ohjaajien kanssa. Superparkissa aika kului nopeaan, ja teimme siellä kaikkea hauskaa, ajoimme polkuautoja, hypimme trampoliinilla ja kiipeilimme kiipeilytelineissä. Jos teillä on unelmia ja suunnitelmia, ei mikään ole mahdotonta ennen kuin olet kokeillut.”
Alexandra Grandell ja Emilia Vuorio, Iniö 

”Ystäväni ja minä suunnittelimme ja toteutimme Paraisten pridekulkueen, kun olimme 16. Olimme osallistuneet Turussa järjestettyyn kulkueeseen, ja sen jälkeen tuumasimme, että jotain tällaista pitäisi järjestää myös meillä. Pridekulkueen ideana oli osoittaa tukea pikkukaupunkimme seksuaalivähemmistöjä kohtaan. Sain tärkeän opin: toteuta se, mihin uskot sisimmiltäsi, älä kuvittele, että jokin on mahdotonta ennen kuin olet kokeillut. Älä pelkää tehdä jotain erilaista!”
Carolina Wikman, Parainen